VA Business Planner: houd jij van plannen?

VA Business Planner: houd jij van plannen?

Portretje Nicoline's Office
VA Business planner_blog

Als startende Virtueel Assistente (VA) komt er heel veel op je af. Je komt van alles tegen op Facebook, LinkedIn, je mail en op het wereldwijde web. Interessante webinars… Belangrijk daarbij is om overzicht te houden. Ik mocht de afgelopen periode de VA Business Planner van de VA school testen.

Dagelijks hield ik het overzicht bij wat ik moest doen, wat het thema van de dag is, mijn 3 belangrijkste prio’s, maar ook ook enorm handig is, is hoeveel water ik gedronken had, welke posts ik op social media wilde  plaatsen en met welke projecten ik bezig was. Super handig!

VA Business Planner

Je zult misschien wel denken, weer een overzicht en waarom niet ‘gewoon’ digitaal? Ja dat is zo, maar naast een digitale planner is dit een superhandig overzicht van jouw taken voor vandaag. Belangrijk vind ik om ’s morgens te bepalen wat ik die dag wil gaan doen. Dat geeft mij structuur en rust. Zeker als je zo enthousiast bent als ik, dan wil je alles tegelijk doen. Ik heb gemerkt dat ik met deze planner al structuur en wat rust krijg. Ik bepaal waar ik die dag mijn pijlen op richt en welke to do’s daarbij horen. Heerlijk om dat ’s morgens, onder het genot van een bakkie koffie in te vullen.

Uit dit overzicht blijkt ook dat ik te weinig water drink op een dag en te weinig beweeg. Doordat ik in een rolstoel zit, beweeg ik al niet voldoende. En ik merk heel goed dat als ik eenmaal verdiept ben ik mijn werk, ik heel lang door kan gaan, totdat mijn project af is. Daardoor vergeet ik dan dus regelmatig wat te drinken te pakken. Een aandachtspuntje 🙂

Dus… naast alle digitale tools, vind ik het een fijn hulpmiddel om mijn dagelijkse taken op 1 A4’tje vast te hebben liggen. “Je kunt wel alles, maar niet alles tegelijk!”

Zoek jij structuur?

Zoek jij iemand die je helpt structuur aan te brengen in je dagelijkse werkzaamheden, neem dan gerust contact met mij op. Gaan we samen kijken naar de mogelijkheden.

Deel mijn blog heel gemakkelijk