Portretje

Wat betekent toegankelijkheid?

Als je het woord toegankelijk opzoekt in een woordenboek, is de betekenis 'makkelijk benaderbaar'. Je kunt het woord dan ook in meerdere opzichten gebruiken. Zo zijn openbare gebouwen en vervoer verplicht om makkelijk bereikbaar te zijn. Maar wanneer we het hebben over digitale toegankelijkheid, dan betekent het dat iedereen, met of zonder beperking gebruik kan maken van alle vormen van digitale informatie en dienstverlening.

"Ik zocht een webbouwer die snapt dat een website veel mensen moet aanspreken en bovendien toegankelijk moet zijn voor iedereen. Via LinkedIn werd ik gewezen op Nicoline. Omdat zij zelf rolstoelgebruiker is, hecht zij belang aan toegankelijkheid. We hadden dan ook een goede match. Nicoline dacht goed mee over design en functionaliteiten van de website. Ze kwam haar afspraken na en werkte vlot. Het contact was heel prettig en we konden samen ook nog lachen. Ik ben heel blij met het resultaat: www.emilymay.nl."

Emily May 't Hoen

“Nicoline heeft Vechtdal Marketing onwijs professioneel en snel geholpen met de technische ontwikkeling van www.vechtdalvakantiepark.nl. Nicoline is duidelijk, gestructureerd en levert kwaliteit. Ze komt haar afspraken na en denkt vanuit haar ervaringen mee zodat het een optimaal eindproduct is geworden. Absolute aanrader!”

Anieke van Wijnen

"Zeer tevreden met mijn nieuw website en de manier met Nicoline samen werken. Zij weet wat de website nodig is om het doel van mijn bedrijf duidelijk te maken. Nicoline is heel creatief en enthousiast dat maak de hele werkproces makkelijk en prettig."

Hesti Tarigan

"Ik heb Nicoline leren kennen tijdens de opleiding tot VA bij VA school. Daarna hebben wij contact gehouden en hebben wij heel fijn samen gewerkt voor de telefoonservice. In eerste instantie wilde ik mijn website zelf gaan bouwen, maar ik ben enorm blij dat ik Nicoline hier uiteindelijk voor gevraagd heb. Ze denkt mee, geeft tips en steekt er veel tijd en energie in. Waardoor ik nu een website heb die mooier is dan ik in gedachte had!"

Yvonne Berg

Waarom is toegankelijkheid belangrijk?

In Nederland zijn er ruim 6 miljoen mensen die moeite hebben met het goed gebruiken van websites en online documenten. Denk aan mensen die moeilijk kunnen zien, laaggeletterden en mensen met kleurenblindheid. Maar ook andere omstandigheden kunnen je beperken, zoals een moeder die met een kind in de arm probeert te werken op de laptop. Of wanneer je op het terras met felle zon teksten op je scherm probeert te lezen. Of wanneer je een gebroken pols hebt.

Een voorbeeld van een beige achtergrond met witte tekst. Hoe goed vind jij dit leesbaar?

Een voorbeeld van een beige achtergrond met aangepaste kleur tekst. Hoe goed vind jij dit leesbaar?

Als ondernemer wil je geen potentiële klanten uitsluiten of kansen missen. Daarom is het zo belangrijk om een goed toegankelijke website te hebben. Dit zorgt voor een positieve ervaring bij je websitebezoeker, en geeft hen vertrouwen om je website nogmaals te bezoeken.

Wist je dat...

.. op 28 juni 2025 de European Accessibility Act (EAA) van kracht gaat? Dat betekent dat niet alleen de overheid, maar ook bedrijven zich aan de richtlijnen voor toegankelijkheid moeten gaan houden.

Hoe toegankelijk is jouw website nu?

Je website aanpassen om deze toegankelijker te maken, heeft nog meer voordelen. Het maakt je website beter vindbaar en sneller, wat de algehele kwaliteit van je website verhoogt. Zowel jijzelf als jouw bezoekers profiteren er dus van!

Wil je weten hoe toegankelijk jouw website of webshop nu is, en op welke punten je deze nog kunt verbeteren? Vraag dan nu de Quick Scan aan!

Hoe ik jouw website verbeter

Als Da11y Assistant (Digital Accessibility Assistant) zorg ik ervoor dat mensen met een beperking toegang hebben tot digitale bronnen en deze optimaal kunnen gebruiken. Denk aan je website, maar ook e-mails, pdf’s, afbeeldingen en andere documenten.

Ik zorg ervoor dat:

Certified_DA11Y_Logo_transparant
  • jouw WordPress website voldoet aan de toegankelijkheidscriteria en de juiste structuur heeft
  • jouw WordPress website uitvoerig wordt getest en ik eventuele problemen direct oplos
  • video’s voorzien zijn van ondertiteling en transcripties
  • PDF- en Office-bestanden goed leesbaar zijn
  • alle afbeeldingen Alt-teksten hebben
  • je website en documenten de juiste contrastverhoudingen hebben voor een goede leesbaarheid (lettertype- en achtergrondkleur)

Enkele voorbeelden

Mariëlle Elsing

“Na 9 jaar werd het tijd om mijn website nieuw leven in te blazen. Omdat ik al met Nicoline heel nauw samenwerk, heb ik haar voor deze uitdaging gezet. Mijn website heb ik door mijn communicatieadviseur laten ontwerpen. Dit gaf wel wat uitdaging voor Nicoline, maar zonder blikken of blozen heeft ze deze volledig na gemaakt. Voor iedere uitdaging heeft zij een perfecte oplossing gevonden. Heel blij met hoe mijn website nu is en trots op! Dankjewel Nicoline, je bent mijn held als websitebouwer.”

Mariëlle Elsing
Elle Office Support

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wil jij ook zorgeloos je online onderneming draaiende houden en laten groeien? Laten we dan met elkaar in gesprek gaan, zodat we erachter komen of en hoe ik je kan helpen. Via de knop aan de rechterkant, kun je een afspraak maken voor een online kennismaking. Wel zo leuk als we elkaar even kunnen zien, toch?

Mijn werkwijze

Om ervoor te zorgen dat we op één lijn zitten, start ik altijd met een overleg waarin we jouw wensen en doelen bespreken. Voordat dit gesprek plaatsvindt, doe ik een Quick Scan om een duidelijk beeld te krijgen van de situatie.

Op basis hiervan stel ik een offerte op. Hierin staan ook alle aandachtspunten die ik aan zal pakken om de digitale toegankelijkheid te bevorderen.

Ben je akkoord met de offerte? Dan ga ik voor je aan de slag! Jouw digitale toegankelijkheid is mijn prioriteit. Samen werken we aan een inclusieve, digitale omgeving waar iedereen moeiteloos toegang toe heeft. Jouw visie en mijn expertise vormen de perfecte combinatie voor een succesvol resultaat!