Alles wat je moet weten over Pingbacks en Trackbacks in WordPress

Alles wat je moet weten over Pingbacks en Trackbacks in WordPress

Portretje Nicoline's Office
Meerdere personen die met mobiel, laptop en tablet verbonden zin met elkaar.

Vervelende spam in je reacties? Pingbacks en trackbacks zijn de boosdoeners! Als je berichten plaatst op je WordPresswebsite, dan is het belangrijk dat je weet wat trackbacks en pingbacks zijn. “Nicoline, wat bedoel je hiermee? Ik heb hier nog niet eerder van gehoord?” Trackbacks en pingbacks zijn twee functies die het voor websites mogelijk maken om met elkaar te communiceren. In dit blogartikel leg ik je er alles over uit, hoe ze werken en hoe je ze kunt instellen of kunt uitschakelen šŸ™‚
Ben je een WordPress-gebruiker die meer wil weten over trackbacks en pingbacks? Lees dan verder!

Wat zijn trackbacks en pingbacks?

Pingbacks en trackbacks zijn notificatiesystemen die het mogelijk maken voor websites om automatisch op elkaars inhoud te reageren. Wanneer je een link plaatst naar een andere website in een WordPress-blogpost, kan die website een pingback of trackback ontvangen, afhankelijk van de instellingen.

Pingbacks: Automatische berichtjes die je verstuurt naar andere websites wanneer je naar hen linkt.
Trackbacks: Handmatige berichtjes die je verstuurt naar andere websites wanneer je naar hen linkt, met meer details zoals de titel en samenvatting van je artikel.

Hoe werken pingbacks en trackbacks?

Stel je voor dat je een blogpost schrijft over rode sneakers en je plaatst een link naar een artikel op een andere website over dat onderwerp. Als pingbacks en trackbacks zijn ingeschakeld, wordt automatisch een melding gestuurd naar die website. De eigenaar kan ervoor kiezen om deze melding weer te geven als een reactie op hun pagina.

Voor- en nadelen

Voordelen:

  • Meer interactie met andere websites en blogs.
  • Mogelijkheid om feedback te ontvangen en ideeĆ«n uit te wisselen.
  • Kan leiden tot meer bezoekers.

Nadelen:

  • Verhoogd risico op spam*.
  • Kan de laadtijd van je website vertragen.

*Tips om spam te bestrijden. Schakel pingback en trackbacks uit als je ze niet actief gebruikt, gebruik de plug-in Akismet (deze filtert automatisch spam uit je reacties). Ik heb overigens de reactiemogelijkheid onder mijn berichten Ć¼berhaupt uitgezet. Controleer ook handmatig je reacties op spam.

Hoe kun je Pingbacks en Trackbacks in WordPress gebruiken

In WordPress kun je pingbacks en trackbacks eenvoudig in- of uitschakelen onder “Instellingen > Discussie“. Door het aanvinken of deselecteren van “Sta link meldingen van andere blogs (pingbacks en trackbacks) op nieuwe berichten toe”, bepaal je of je deze functie wilt gebruiken.

Om spam te verminderen en de prestaties van je website te verbeteren, is het aan te raden om pingbacks en trackbacks uit te schakelen als je er geen gebruik van maakt. Ik heb dit zelf ook uitgezet :-).

Bouw ik websites voor klanten, dan zet ik dit tegenwoordig standaard uit. Veel mensen kennen deze optie niet en daarnaast wordt spam vaak niet gewaardeerd.

Heb je al blogs geschreven en wil je het overal uitzetten?

Als je bij instellingen -> reacties deze opties hebt uitgezet en opgeslagen, ga je vervolgens naar je berichten. Selecteer hier al je berichten (per pagina, als je meerdere paginaā€™s hebt) en klik daarna op bewerken en OK. Vervolgens kan je voor de geselecteerde berichten de pings niet toestaan kiezen en vergeet daarna niet op Opslaan te klikken.

Ben je klaar om pingbacks en trackbacks te gebruiken op een manier die je website ten goede komt? Ga dan zelf aan de slag met de tips! Kom je er niet zelf uit? Ik help je graag verder! Neem contact met mij op.

Groetjes, Nicoline

Deel mijn blog heel gemakkelijk