Mededeling instellen webshop

Mededeling instellen webshop

Portretje Nicoline's Office
Winkelmededeling WooCommerce

Eén van mijn klanten heeft een webshop en gaat met vakantie. Helaas heeft ze geen oplossing in de vakantieperiode om haar producten te versturen en wilde graag een mededeling in haar webshop. Dat kan heel gemakkelijk via Woocommerce zelf. Je hebt geen extra plug-in nodig. Handig!

Er zijn diverse situaties waarbij je ween melding op je website wilt plaatsen om een boodschap door te geven aan je klanten. Denk hierbij aan:

  • Vakantiesluiting
  • Als er een productiefout is en klanten een product kunnen terugsturen
  • Tijdelijke actie
  • Als de levertijd langer duurt
  • Etc.

Ik laat je in deze blog zien hoe dat werkt.

Ga naar je dashboard van je website. Klik op Weergave en ga naar Customizer. Klik op WooCommerce en ga naar Winkel mededeling.

Je kunt nu de melding die je op jouw WooCommerce webshop wilt tonen invoeren in het tekstveld dat je ziet staan.

Is de tekst naar wens? Dan kun je deze melding eenvoudig inschakelen voor een vinkje te plaatsen bij Winkelmeldingen inschakelen.

Hoe ziet de melding er dan uit op je website?


Hoe de melding er precies uit komt te zien hangt af van het thema dat je gebruikt. De klant gebruikt Beaver Builder. Het is namelijk zo dat bepaalde thema’s hier specifieke opties voor hebben gemaakt en dat je zelfs de positie van de melding kunt bepalen. Als dit bij jou het geval is, dan zul je hier extra opties voor zien als je in de customizer bent. Bij mijn klant staat de mededeling bovenin de website.

https://otherstuff.shop

Dit is natuurlijk een simpele manier om je boodschap te laten zien in je webshop. Wil je bijvoorbeeld de boodschap alleen laten zien als een klant je webshop dreigt te verlaten, dan zul je verder moeten kijken naar alternatieven. Een dergelijke optie is de betaalde plugin Convert Pro.

Succes!

Groetjes, Nicoline

Deel mijn blog heel gemakkelijk