Mailchimp: signup formulieren aanpassen

Mailchimp: signup formulieren aanpassen

Portretje Nicoline's Office
Signup formulieren aanpassen_Nicoline's Office

Je hebt op je website een aanmeldformulier geplaatst, zodat lezers die op je website komen, zich kunnen abonneren op je nieuwsbrief. Je bent blij dat dit is gelukt 🙂 Maar waar je nog wel even naar moet kijken is naar je “sign-up” formulieren.

Signup formulieren MailChimp

Als een bezoeker zich inschrijft voor jouw nieuwsbrief, ontvangt hij via de e-mail een aantal geautomatiseerde berichten. Deze e-mails staan in je ‘signup’ formulieren. Als je start met MailChimp staan deze allemaal in het Engels en ook staan niet in jouw huisstijl.

Ik neem je graag mee in een stappenplan hoe je dit kunt aanpassen.

  • Ga allereerst naar de signup formulieren. Klik op Audience in de menubalk bovenaan. Klik daarna bij View Contacts op Signup forms en klik op Form builder.
  • Je hebt hier de keuze uit diverse formulieren. De formulieren waar je abonnee van je nieuwsbrief mee te maken krijgt zijn de Subscribe, Unsubsribe en Update Profile formulieren. Dus je doet er goed aan om al deze formulieren door te lopen en naar jouw wens aan te passen.

Bouwen van je formulier

Misschien wil je niet alleen maar een voornaam, achternaam en e-mailadres van je nieuwe abonnee. Bij het kopje Build It, kun je het formulier aanvullen met andere velden. Maar pas wel op dat je niet teveel informatie vraagt, want dat kan je lezer ook weerhouden om zich niet aan te melden. Aan de rechtkant van het scherm vind je allerlei standaard velden die je kunt gebruiken.

Aanpassen tekst en kleur

De teksten die je ziet zijn standaard teksten. Pas de teksten aan, zodat ze bij jouw huisstijl passen en let op of je de jij-vorm of u-vorm gebruikt.

Vertalen van de formulieren

We gaan het formulier in het Nederlands zetten. Scroll iets naar beneden en klik op Translate it. Zet bij Set default language de taal op Dutch. Het systeem vertaalt nu automatisch de teksten naar het Nederlands, maar let op: dit is soms slecht vertaald, dus controleer de vertaling. Heb je alles gecontroleerd en aangepast, klik dan op Save translation settings.

MailChimp zet nu automatsch alle formulieren om in het Nederlands, maar loop ze nog wel even door of het ook allemaal goed is gegaan. Pas zonodig de teksten aan en klik dan opnieuw op Save translation settings.

Let op: Auto-translate is dat de browser automatisch de taal omzet naar de taal waar de bezoeker de browser op ingesteld heeft. Dus bijvoorbeeld Engels of Duits.

Wat met deze wijziging niet omgezet worden, zijn de drie velden bij het aanmeldingsformulier: Email adress, First Name en Last Name. Scroll hiervoor iets naar beneden en dan krijg je een voorbeeld van je aanmeldingsformulier te zien. Klik op het veld wat je wilt veranderen. Je ziet dan aan de rechtkant informatie van het veldtype te zien. Hier pas je de tekst aan en klik bij ieder veld op Save Field. Pas alleen de veldnaam aan en wijzig niet de Field tag, want dan herkent MailChimp straks het veld niet meer 😉

Daarnaast kun je hier ook je logo toevoegen of nog specifieke tekst invullen door op het betreffende veld te klikken.

Design aanpassen

Klik op Design It om de kleuren naar jouw huisstijl aan te passen. Bij MonkeyRewards zie je het MailChimp logo. Deze kun je niet aanpassen als je een gratis versie hebt van MailChimp.

Wil je hulp bij het versturen van je nieuwsbrief?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het versturen van je nieuwsbrief via MailChimp? Neem dan contact met mij op.

Deel mijn blog heel gemakkelijk