Laposta: importeren e-mailadressen en relatiebeheer

Laposta: importeren e-mailadressen en relatiebeheer

Portretje Nicoline's Office
Importeren Laposta_Nicoline's Office

In mijn vorige blog heb ik je geïnformeerd over wat Laposta is. Hopelijk ben je zo enthousiast geworden en wil je beginnen met het versturen van een e-mailnieuwsbrief of stap je net over van een ander e-mailsysteem naar Laposta. Waarschijnlijk heb je dan al een adressenbestand die je wilt importeren. Deze gegevens moeten wel in een Excel-bestand opgeslagen zijn (eindigend op .xls, .xlsx of .csv).

Importeren

Voor het importeren van de gegevens van je relaties ga je naar Relaties en vervolgens naar Toevoegen en Bestand importeren.

Lees deze informatie goed door en bevestig dat alle nieuwe relaties die je wilt importeren ‘goed’ zijn. en ga naar Verder met importeren bestand.

Selecteer het bestand wat je wilt importeren. Hierna krijg je enkele mogelijkheden. Persoonlijk zou ik ervoor kiezen om nieuwe relaties toe te voegen en bestaande relaties aan te passen. Nieuwe relaties worden nu toegevoegd en als iemand al als relatie is toegevoegd, kan worden deze gegevens bijgewerkt. Let wel op bij deze optie: eerder gedane wijzigingen worden gewijzigd door de informatie die in deze lijst zijn opgenomen. Klik op Verder met importeren bestand.

In het volgende overzicht zie je de relaties staan die in het Excel-bestand staan. Maak hier de keuze in welke kolom de gegevens moeten worden opgenomen. Voornaam bijvoorbeeld onder het veld Voornaam.

Heb je de kolommen gekoppeld dan kun je onderaan op Importeren klikken. Je krijgt nu een overzicht te zien hoeveel relaties er in het bestand staan en hoeveel er nieuw zijn toegevoegd.

Toevoegen één enkele relatie

Wil je één enkele relatie toevoegen aan je adressenlijst, dan kan dat ook. Ga hiervoor naar Relaties -> Bekijken en boven de tabel met relaties vind je de knop Voer een nieuwe relatie in.

Overzicht van relaties

Van elke lijst is er een overzicht van al je actieve relaties, relaties die zich hebben afgemeld voor een volgende nieuwsbrief en relaties die hebben geleid tot een hard boune. Dit overzicht vind je op de pagina Relaties -> Bekijken. Onder het tabblad ‘actief’ staan al je actieve relaties. Naar deze relaties kun je een nieuwsbrief toesturen.

In het tabblad ‘uitgeschreven’ vind je de relaties die zich via de afmeldlink in je nieuwsbrief hebben afgemeld voor je nieuwsbrief. Of relaties die je zelf hebt uitgeschreven. Onder het tabblad ‘opgeschoond’ vind je de relaties die hebben geleid tot een hard bounce of zes opeenvolgende soft bounces. Dit zijn meestal e-mailadressen die niet meer bestaan of fout zijn.

Aanpassen van gegevens van één relatie

Voor het aanpassen van de relatiegegevens van één enkele contactpersoon ga je naar het account van deze relatie toe: Relaties -> Bekijken en zoek de betreffende persoon op. Klik aan de rechterkant op Details en hier kun je de gegevens wijzigen of aanvullen.

Je hebt nu je relaties toegevoegd in Laposta en nu kun je een nieuwsbrief gaan versturen. In de volgende blog vertel ik je meer over hoe je een campagne opstelt en je deze kunt versturen.

Online training Laposta

Zit je al een tijdje na te denken om een nieuwsbrief te versturen naar je klanten of heb je een mooie weggever die je naar potentiële klanten wil versturen? Misschien gebruik je nu een ander systeem en wil je overstappen. Met Laposta kun je op een simpele en snelle manier een nieuwsbrief opmaken en versturen. En tot 2000 relaties is het helemaal gratis!

Wil je weten hoe makkelijk Laposta werkt, volg dan mijn online training. Door middel van korte video’s maak je stap voor stap je nieuwsbrief.

Meer weten?

Wil je meer weten over Laposta, neem dan gerust contact met mij op. Overweeg je om een nieuwsbrief te gaan versturen of wil je overstappen naar Laposta? Ik kan je daar goed bij ondersteunen.

Deel mijn blog heel gemakkelijk