Je bent nooit te oud om te leren

Je bent nooit te oud om te leren

Portretje Nicoline's Office
Studieboek_NIcoline's Office

“Je bent nooit te oud om te leren”, hoor je vast vaker om je heen. Toen ik begon met werken – ik was 19 jaar – had ik net mijn school afgerond en bij mijn toenmalige werkgever stond het opleiden van personeel niet direct op het prioriteitenlijstje.

In de jaren die volgden heb ik wel wat cursussen en een opleiding tot Secretaresse gevolgd. Pas toen ik boventallig werd in 2014 ben ik mij verder gaan ontwikkelen. Ik begon met de Secretaressehogeschool bij Rieel Organisatieverbeteringen. In die bloedhete zomer hadden we een aantal weken intensief cursus en heb mijn certificaat voor Secretaresse op hbo-niveau gehaald. Blij dat ik was, want oh… je moest een eindopdracht maken. Dat voelde als een examen hoor brr. Met bloed, zweet en tranen en zo bang dat het allemaal niet goed was, kreeg ik het verlossende antwoord haha. Ik was geslaagd!

WebAssistant Programma

Daarna ben ik niet stil blijven zitten met mezelf te ontwikkelen. Zo ben ik in januari 2018 gestart met het programma WebAssistant bij Weblish. Wat een gave modules in dit programma. Op mijn werk hielp ik mee met berichten op de website te plaatsen en mocht ik nieuwsbrieven versturen.

Ik dacht… daar wil ik meer van weten en zo kwam ik bij het WebAssistant Programma. In 10 weken tijd leerde ik alle marketing en online vaardigheden, waar ik zo blij van werd. Tien middagen hadden we cursus en oww… wat was het iedere keer weer een leuke ervaring en ik kwam met zoveel adrenaline thuis, dat ik ’s avonds nog stuiterde haha. Dit programma heeft me wel wakker geschud, want uiteindelijk zat ik 3 april 2018 bij de Kamer van Koophandel en zette ik mijn handtekening onder het contract en Nicoline’s Office was een feit!

VA school

Om mijn kennis als Virtueel Assistent te ontwikkelen en uit te breiden startte ik op 10 april gelijk met het programma van de VA school. Een online programma met 7 modules. Ook bij de VA school heb ik mijn certificaat ontvangen en had ik inmiddels ook al mijn eerste opdrachtgevers. De vlaggetjes konden uit šŸ™‚

Start je WordPress Webbouwbedrijf Programma

Na een rustige zomer ben ik goed gaan nadenken wat ik nu heel graag wil. Als Virtueel Assistent weet ik ondernemers goed te ontzorgen, dus dat hoeft het probleem niet te zijn. Maar wat als Nicoline’s Office geen succes wordt… websites bouwen kan altijd. Ook als ik nog in loondienst blijf werken.

Een potentiƫle opdrachtgever diende zich in september aan en zo stond het volgende programma op mijn to-do lijst: Start je WordPress Webbouwbedrijf Programma, wederom bij Weblish! Een 10-wekelijks programma dat enorm praktisch is ingericht en superleuk is om te volgen. Met ƩƩn-op-ƩƩn begeleiding maak je je stageopdrachten en bouw je de website en/of online leeromgeving. Tijdens dit programma heb ik voor twee opdrachtgevers een website opgeleverd en ben ik nog bezig met een online leeromgeving. Het is zo gaaf om al lerende bezig te zijn en een mooi resultaat te zien. Ik genoot iedere week weer van de bijeenkomst. En dat maakt het leren zo onwijs leuk!

Virtueel Assistent: en nu…

Tsja… en nu? Ik heb mezelf voorgenomen om eerst alles wat ik geleerd heb, in praktijk te brengen. Ik ben nog bezig met leuke projecten. Onder andere een website voor een kapsalon hier uit het dorp. Superleuk om te doen. En dat is het ook… ik ben zo fanatiek en gedreven om nieuwe dingen te ontdekken, dat ik met iedere opdracht vol enthousiasme aan de slag ga. Natuurlijk staan er nog cursussen en workshops op mijn verlanglijstje en die komen ook nog wel…. dit jaar misschien of volgend jaar.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Ben je al lange tijd op zoek naar een nieuwe website of wil je een online training neerzetten? Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken we waar je in vastloopt. Spreek je snel!

Groetjes, Nicoline

Deel mijn blog heel gemakkelijk