Human Design: wat betekent dit voor mij?

Human Design: wat betekent dit voor mij?

Portretje Nicoline's Office
20220529_162041_0000

In het 3e of 4e kwartaal van vorig jaar hoorde ik meer over Human Design en wat dat voor mij als ondernemer zou kunnen betekenen. De documenten die ik toen ontvangen had, kon ik – waarschijnlijk door wisseling mobiel – nu niet meer openen. Ik boekte een online sessie met Saskia van der Krift.

Ik vertel je er graag meer over in een persoonlijke blog.

Wat is Human Design?

Human Design is een systeem dat inzicht geeft in je kwaliteiten en valkuilen. Het geeft inzicht in de manier waarop je bent geprogrammeerd, wat jou uniek maakt als mens en wat het beste bij jou past. Hiermee helpt het je om de beste versie van jezelf te worden, namelijk: jezelf. Je Design wordt berekend op basis van je geboortedatum, -tijd en -plaats.

Type Generator

Ik ben een Generator. Generators zijn bouwers en geboren om te werken. “Dit gaat om werk waar zij van houden, waar hun hart van open gaat. Zo volgen zij hun passie(s).” Ik vind het heerlijk om te werken. Ik zeg wel eens “Werken is mijn hobby!”

“Generators zijn vaak bezig en dat vinden ze heerlijk. Zij kunnen meerdere projecten naast elkaar prima handelen en dat geeft hun voldoening.” Ik ben breed georiënteerd en ik vind het heerlijk om aan diverse projecten te werken.

“Voor de generator is het onwijs belangrijk om door het “druk zijn” heen te blijven voelen of dat wat zij doen daar wel echt blij van worden. “Bezig zijn” zonder een gevoel van voldoening, en dit blijven doen, leidt een generator naar een burn-out.” Ik merkte in het 4e kwartaal dat ik projecten deed waar ik aan twijfelde. Mijn gezondheid liet me in de steek. Ik was moe en erg prikkelbaar. We hadden privé een heftig 2e half jaar achter de rug en ook Corona deed en duit in het zakje. Althans dat dacht ik… Ik heb stappen ondernomen om het rustiger aan te doen, maar ook dit jaar bleef ik moe. Uiteindelijk bleek ik vitamine D en ijzer tekort te hebben en een te laag hb… Na een week in het ziekenhuis gelegen te hebben werd ik er niet fitter op… Ik ben inmiddels aan het kijken waar ik blij van wordt en waar ik me de komende paar jaar mee bezig wil houden. Human Design heeft mij daarbij geholpen.

Mijn profiel 6/2

“Dit is het Profiel van het Rolmodel (Persoonlijkheid/bewust/ego/denken) en de Kluizenaar (Design/onbewust/ziel/voelen).”

“Je vindt het prettig om eerst ervaring op te bouwen. Je hebt vertrouwen nodig en je straalt vertrouwen uit. Je bent over het algemeen een optimist.” Dat klopt zeker. Ik zie het over het algemeen allemaal positief in. Ik mag alleen meer zelfvertrouwen opbouwen. Dat gevoel heb ik al jaren. Ik ben best onzeker al zul je dat misschien alleen herkennen als je mij beter kent 😀.

“De onbewuste rol is die van Kluizenaar. Want waarom ben je zo graag op jezelf en in een veilige haven? En waarom voel je je soms onzeker?” Ik ben graag op jezelf maar ook graag onder de mensen. Toen ik jaren geleden op de drukke afdeling van een bank werkte vond ik het heerlijk om alleen thuis te komen. Woonde toen nog niet samen. Als Virtueel Assistent vind ik het fijn om alleen te werken, maar ik merk ook dat af en toe buiten de deur werken ook heerlijk is. En dat is dan ook direct gezellig.

Mijn droombusiness

“Jij bent hier om anderen te leiden. Niet per se om op een groot podium te staan, maar voor een selectie groep mensen. Voor hun ben jij de rots in de branding. De persoon/manager die alles regelt. Jij ziet en voelt wat er moet gebeuren en wat zij nodig hebben. De rustige en toegankelijke energie die jij uitstraalt en die jij van nature hebt, trekt de ondernemers aan die bij jou passen en jouw hulp goed kunnen gebruiken.” Ik vind het heerlijk om andere ondernemers te helpen die hulp willen om verder te groeien. Dat doe ik graag stapje voor stapje. Eerst het belangrijkste probleem aanpakken en naarmate ik de ondernemer beter leer kennen een stapje verder te gaan. Ik zal dan ook verbeterpunten vinden die ik graag bespreek. En kan ik je zelf niet helpen, dan heb ik een netwerk om mij heen die dat wel kan. Ik laat je dan dus niet aanmodderen. Dat geldt niet alleen voor officesupport taken, maar ook het versturen van je nieuwsbrief of het bouwen van een website of online leeromgeving. Ik pak het voor je op! Ik bijt me erin vast en samen bereiken we het beste resultaat.

Dit is een persoonlijke blog geworden. Wil je nader met mij kennismaken, maak dan vrijblijvend een afspraak met me.

Wil je meer over Human Design weten. Kijk dan eens op de website van het Online Marketing Huis en neem contact op met Saskia van der Krift. Ik kan je haar van harte aanbevelen 😀

Groetjes, Nicoline

Informatie in deze blog komt uit mijn persoonlijke gesprek met Saskia en mag niet verder worden gedeeld.

Deel mijn blog heel gemakkelijk