Hoe maak je doelen én hoe houd je jezelf eraan?

Hoe maak je doelen én hoe houd je jezelf eraan?

Portretje Nicoline's Office
Stappen die je maakt voor doelen

Je werkt keihard aan je onderneming, maar hebt geen concreet doel voor ogen en bent keer op keer teleurgesteld als iets niet lukt. Weet je dat dit nergens voor nodig is? Door doelen te stellen krijg je structuur en heb je duidelijk voor ogen wat je al hebt bereikt.

Waarom doelen stellen?

Het opstellen van doelen is belangrijk om verder te komen (zowel zakelijk als privé) en te zorgen dat je niet stil blijft staan. Om doelen op te stellen, kijk je terug op het afgelopen jaar. Wat heb je gedaan en wat heb je bereikt? Het is belangrijk om niet té kritisch te zijn, doelen moeten namelijk wel haalbaar zijn.

Wat voor doelen?

Om doelen te stellen, moet je weten wat je graag wil bereiken. Maar wat als je dat niet weet? Geen probleem! Begin eens met kleine doelen, zoals ‘’ik plan elke dag één uur tijd in om mijn mail weg te werken’’ of ‘’ik wil elke dag minstens 2 liter water drinken’’. Verdeel het onder in zakelijk en privé, want in beide kun je blijven groeien.

Stappenplan

1. Koop een notitieboekje.
2. Denk aan alle dingen die jou gelukkig maken (dat mogen kleine dingen zijn) en schrijf ze op. Koppel hier 3 praktische doelen aan vast.
3. Schrijf 1 groot doel op (bijvoorbeeld: ik wil voor half mei een goed vindbare website of ik wil voor juli 4 kilo afvallen).

Zichtbaar

Wanneer je een doel opstelt, moet je hier naartoe werken. Duidelijke doelen helpen je keuzes maken in het dagelijks leven. Om je doel niet uit het oog te verliezen, kun je ze op een zichtbare plek hangen. Dit kan door bijvoorbeeld door dit wekelijks in je agenda schrijven of in je notitieboek. Zo voorkom je dat het ineens december is en je doelen naar de achtergrond zijn vervaagd.

Dus, wil jij jezelf uitdagen om verder te komen in je werk of op persoonlijk gebied? Schrijf. Het. Op! Start nu, zodat je in 2019 precies weet wat je wilt met je onderneming.

Ik kan je als Vrtueel Assistent verder helpen om je doel(en) te bereiken. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Deel mijn blog heel gemakkelijk