Hoe geef je een bericht een categorie?

Hoe geef je een bericht een categorie?

Portretje Nicoline's Office
Categorie bij berichten

Als je blogt of soms een nieuwsbericht plaatst in WordPress, dan geeft WordPress een standaard categorie mee “Uncategorized” of “Geen categorie”. Wat veel beter is om ervoor te zorgen dat je berichten altijd in een ‘bestaande’ categorie terechtkomen.

Een categorie maken

Een nieuwe categorie maken kun je heel eenvoudig doen door in te loggen en via je dashboard naar Berichten te gaan en als je daar even op blijft staan, dan vouwt er een klein submenu open. Klik hier op ‘Categorieën’.

Vul bij ‘Naam’ de nieuwe categorienaam in en klik op de button Nieuwe categorie toevoegen. De nieuwe categorie zie je dan aan de rechterkant van je scherm verschijnen.

Standaard categorie maken

De categorie ‘Uncategorized’ kun je niet wissen, maar probeer deze dus zoveel mogelijk te vermijden. Je kunt zoveel categorieën maken als je dat wilt, maar bedenk één categorie waar je je berichten in kunt plaatsen. Geef het desnoods de categorie ‘Blog’ of ‘Nieuws’ mee.

Wil je niet met categorieën werken en alleen een standaard categorie gebruiken, dan kun je dat bij standaard instellingen aanpassen. Ga hiervoor naar ‘Instellingen’ en dan naar ‘Schrijven’. Hier kun je bij ‘Standaard mailcategorie’ een categorie aangeven, waar standaard je bericht aan gekoppeld moet worden. Klik nog wel even op Wijzigingen opslaan. Het bericht dat je vanaf nu maakt, krijgt dan standaard de categorie die je daar hebt gekozen.

Heb je hier vragen over?

Heb je vragen over het geven van een categorie aan een bericht, kun je wel wat hulp gebruiken met het plaatsen van berichten of met je website. Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je hier graag mee.

Deel mijn blog heel gemakkelijk