Een feestje met een animatievideo

Een feestje met een animatievideo

Portretje Nicoline's Office
Animatievideo maken_blog

Tijdens mijn cursus WebAssistant bij Weblish is het maken van een animatievideo aan de orde geweest. Wat een feestje is dat! Mensen zijn visueel ingesteld en denken daarbij voornamelijk in beelden. Hoe leuk is het dan om een animatievideo te maken met muziek, tekst en verschillende karakters?

Mijn eerste animatievideo kun je hier bekijken.

Animoto

De eerste opdracht is via Animoto een film te maken door middel van gebruik van foto’s. Met foto’s en teksten kun je op een redelijk simpele wijze een goede introductie van je onderneming of van een product weergeven.

Powtoon

Daarnaast hebben we via Powtoon een animatiefilm gemaakt. Door gebruik te maken van bestaande animaties, kun je ook op een simpele wijze een product weergeven of je dienstverlening laten zien. Ook hierbij is het van belang dat je goed weet wat je boodschap is. Een suggestie hiervoor is wel om een script te maken.

Je hebt bij beide programma’s de keuze uit verschillende templates. Zo kies je een template die past bij jouw bedrijf. Het was even zoeken welke template ik wilde gebruiken en hoe ik bij Powtoon de karakters kon aanpassen, maar toen dat duidelijk was, kon ik heerlijk aan de slag.

Voordelen animatievideo

Voordelen zijn dat je redelijk snel een leuke en creatieve animatievideo maakt die de aandacht trekt, laagdrempelig is en plezierig is om naar te kijken. Het werkt simpel, al moet je wel ff weten hoe het werkt. Na het ontwerpen van je animatievideo kun je deze uploaden naar bijvoorbeeld YouTube.

Videoscript maken

Handig is om vooraf te bedenken wat het script is van je video. In de basis is je script de boodschap die je wilt overbrengen. Je moet je kijkers aanspreken, boeien, en heel goed uitleggen hoe jouw product een belangrijk probleem kan oplossen of wat jouw dienstverlening is. Dit doe je zo:

  1. Richt je op en verplaats je in je doelgroep
  2. Gebruik een heldere structuur: Wat – Hoe – Waarom
  3. Voeg een aansprekende Call To Action toe
  4. Hou het kort en simpel
  5. ‘Verras, overtuig, beweeg, vertel en amuseer…’
  6. Kies voor een passende stijl en tone of voice
  7. Schrijf levendig

Met deze aandachtspunten maak je het gemakkelijker om een animatievideo te maken. Dus laat je verbeelding de vrije loop en maak die animatie vast in je hoofd…

Ben je geïnteresseerd in een animatievideo voor jouw onderneming? Neem dan vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken we wat ik voor jouw onderneming kan betekenen.

Deel mijn blog heel gemakkelijk