Een bijzonder jaar…. 2018

Een bijzonder jaar…. 2018

Portretje Nicoline's Office
Blog_een bijzonder jaar 2018

Kerst – ‘The most wonderfull time of the year!’

Van de week reed ik door een winkelstraat en wat gezellig die kerstsfeer en de gezellige etalages. Afgelopen week hadden wij op het werk onze kerstlunch met aansluitend een kerstmarkt. Gezellig met allemaal lokale ondernemers en lekkere hapjes.

Wij hadden geen kerstborrel, maar die heb jij misschien afgelopen week wel gehad? Overal zie je de kerstsfeer bij de mensen thuis en in de tuin, kerstkaarten online of nog een enkele via de post. Je hoort overal om je heen de mensen elkaar fijne feestdagen toewensen en alvast een mooi 2019. Jahaa, nog een paar dagen en het jaar is alweer voorbij.

Ik geniet ook heerlijk van de kerst, de gezellige kerstmuziek die steeds eerder op de radio gedraaid wordt. Ik kan me herinneren dat ik aan het werk was… krap half november, dat er op dé kerstzender al de hele dag kerstmuziek werd gedraaid. Sinterklaas was net aangekomen in Zaandijk. Het huis gezellig maken, dat doen we ook steeds eerder, al komt de kerstboom er toch echt pas in als de Sint het land verlaten heeft ? Kaarsjes aan en lekker warm binnen. Samen met mijn vriend en de honden Saar en Beau gezellig bij me op de bank. Na deze fantastische zomer, voelt dit ook weer knus.

2018… een bijzonder jaar

Aan het begin van het jaar wist ik nog absoluut niet dat ik ondernemer zou worden. Ik was het jaar goed begonnen met een cursus WebAssistant, waarbij je vooral online alle tools leert, zoals je eigen website bouwen, nieuwsbrieven maken, organiseren webinars, online marketing… etcetera. Een super leerzame en vooral gezellige cursus waar ik ongelooflijk veel geleerd heb en zo enthousiast geworden ben, dat ik dacht… daarmee wil ik andere vrouwelijke ondernemers ondersteunen!

En zo zat ik 3 april jl. bij de Kamer van Koophandel en was Nicoline’s Office een feit!

Om als Virtueel Assistent alle foefjes te kennen en mijn eigen onderneming vorm te geven, ben ik gelijk de cursus voor Virtueel Assistent gaan volgen en daar achteraan de cursus ‘Bouw je eigen webbouwbedrijf’ om me te specialiseren in het bouwen van websites, webshops en online leeromgeving. Super leuk om te doen.

Ook heb ik al een mooie samenwerking met Elle Office Support. Twee vriendinnen die inmiddels een team aan VA’s om zich heen hebben en succesvol zijn in het ontzorgen van ondernemers. Zij bieden onder andere een telefoonservice aan, waarbij ik op woensdag- en vrijdagmiddag met veel plezier de telefoon beantwoordt.

Terugblik…

Ik heb genoten van mijn werk als Virtueel Assistent. Ik heb al leuke opdrachten gehad, veel geleerd en ben enorm blij met deze mooie stap. En naast dit alles werk ik ook nog parttime in loondienst bij een prachtige organisatie voor mensen met een handicap: HandicapNL

Welk doel wil ik bereiken in 2019?

Voor mij is 2019 succesvol als mijn specialisatie vorm heeft gekregen. Ik bouw websites en online leeromgevingen. Daarnaast wil ik voldoende vaste klanten hebben, zodat ik een goede omzet heb en mijn baan in loondienst kan opzeggen. Door mij duidelijk zichtbaar op te stellen op social media, gaan potentiële klanten zich in mij herkennen. Daar kijk ik enorm naar uit.

Wat zijn jouw doelen?

Wat zijn jouw doelen voor het komende jaar? Laat het me weten, want ik ben benieuwd.

Ik wens je hele fijne feestdagen en alvast een ondernemend 2019 toegewenst.

Groetjes, Nicoline

Deel mijn blog heel gemakkelijk